• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • День скорботи і вшанування пам`яті жертв війни в Україні

День скорботи і вшанування пам`яті жертв війни в Україні

2018-06-22

/Files/images/45/222018.jpg

Відповідно до Указу Президента України від 17 листопада 2000 року № 1245/2000, з метою всенародного вшанування пам’яті українців, загиблих під час війни 1941–1945 років, їх подвигу та жертовності, щороку 22 червня в нашій державі відзначається День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

Щороку 22 червня в Україні вшановується пам’ять мільйонів українців, життя яких обірвала Друга світова війна.

22 червня 1941 року незважаючи на таємну угоду про ненапад (пакт Молотова-Ріббентропа 1939 року) і тісне військово-економічне співробітництво між Німеччиною та СРСР, нацистська Німеччина атакувала радянські частини по всій лінії кордону від Балтійського до Чорного моря.

Почалася німецько-радянська війна 1941-1945 років, як складова, але основна частина Другої світової війни.

У Другій світовій війні українці понесли людські втрати більші, ніж Великобританія, Канада, США і Франція разом узяті. Загальні втрати України в цій війні оцінюються в 8-10 мільйонів життів, як серед військових, так і серед цивільного населення. Такими виявилися для українців наслідки зіткнення двох тоталітарних режимів.

У День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни всі ми вклоняємося тим, кому випала доля на власні очі побачити її жахіття.Вічна слава і шана усім, хто боровся і продовжує боротися за мир в Україні.

Кiлькiсть переглядiв: 132

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.